1 Ocak 2014 Çarşamba

Mantı

Klasik mantıya pek düşkünlüğüm yoktur hatta sarımsaklı olmasa yoğurt bile dökmek istemem. Bu yüzden mantıyı biraz italyan tarzıyla birleştirip ağız tadıma göre uyarladım. Çocuklar yoğurtla yerken ben de bol acılı, sarımsaklı ve tereyağlı tarifimle onlara katılıyorum. Mantıyı bir de böyle deneyin.


Malzemeler:
-Mantı
-Tereyağı
-Sarımsak
-Acı pul biber
-Karabiber

Yapılışı:
-Mantıyı haşladıktan sonra süzülmeye bırakın.
-Bu arada kızgın bir tavada tereyağını eritip, içine küçük küçük doğradığınız sarımsağı ekleyin.
-Sarımsağın kokusu çıkınca pul biberi ekleyip hemen arkasından mantıyı ilave edin.
-Bir iki kere karıştırıp servis tabağına alın.
-Üzerine tane karabiber öğüterek servis edin.
-Afiyet olsun.

2 yorum: