31 Ocak 2014 Cuma

Sebzeli Bulgur Pilavı

Büyükler için lezzetli küçükler için besleyici bir pilav.


Malzemeler:
-1 adet kuru soğan
-1 adet havuç
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-3 dal yeşil soğan
-2 diş sarımsak
-Maydanoz
-1 tepeleme yemek kaşığı salça
-Et suyu
-1 büyük kupa bardağı bulgur
-Zeytinyağı
-Tuz, karabiber, kuru nane

Yapılışı:
-Malzemeleri küçük küçük (ortalama yarım santimetrelik kareler halinde) doğrayın.
-Önce zeytinyağında soğanı kavurun. Soğan şeffaflaşınca havucu ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. -Sarımsakları da ilave edin ve kokusu çıkınca salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
-Bir su ekleyerek soğan ve havucu su çekene kadar pişirin.
-Daha sonra biberleri, ardından da yeşil soğanları ilave edin.
-Karışım piştikten sonra içine bulguru ekleyerek bütün malzemeleri birbirine yedirin.
-1 ölçü et suyu 1 ölçü kaynamış su ilave ederek pilavı pişirin. Altını kapattıktan sonra maydanoz ve kuru naneyi de ekleyin.
-Turşu ile servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Not:
-Evde olmadığı için koyamadım ama mantarda bu pilava çok yakışıyor. Pilavın kesin bir reçetesi yok yakışacağını düşündüğünüz buzdolabınızda ne varsa koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder