10 Ocak 2014 Cuma

Çilek Süsleme




Çilek ilkbahar ve yaz mevsimlerine özgü bir meyvedir. Bence zamanında tüketilmelidir. Ancak eve gelmiş çileği  atacak halim yok. Bende mevsiminde bile artık tadını tam bulamadığımız çilekleri biraz alladım pulladım. Ortaya herkesin yüzünü güldürecek bir tablo çıktı. 

Malzemeler:
-Çilek
-Kremşanti
-1 bardak süt
-Yağlı kağıt
-Pudra şekeri

Yapılışı:
-Çilekleri alttan ve üstten kesin.
-Fotoğraftaki şekilde tabağa yerleştirin.
-1 bardak süt ile kremşantiyi hazırlayın.
-Yağlı kağıttan bir külah hazırlayın ve içine kremşantiyi doldurun.
-Külahın ucunu kesin.
-Bu uç yardımıyla kremşantiyi çileklerin üstüne sıkın.
-Üzerine kestiğiniz çileğin parçasını şapka gibi yerleştirin.
-Pudra şekeri serperek servis edin.
-Afiyet olsun. 

1 yorum: