16 Ocak 2014 Perşembe

Cevizli Gözleme

Börek yaparken artan yufka olursa değerlendirmek için cevizli gözleme hazırlayıp, buzluğa atabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuzda çıkartıp doğrudan tavaya atıp pişirebilirsiniz. Hafif ve pratik bir tatlı arayanlara dışı çıtır çıtır yufka içi cevizli bu tarifi tavsiye ederim. Şeker tadını arttırmak isterseniz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. 

Cevizli Gözleme

Malzemeler:
-1/4 yufka parçası
-Toz şeker
-Öğütülmüş ceviz
-Tereyağı




Yapılışı:
-Şeker ve öğütülmüş cevizi karıştırın.
-1/4 yufka parçasına eritilmiş tereyağını sürün.
-Karışımı yufkanın her yerine gelecek şekilde yayın.
-Zarf şeklinde katlayarak kapatın.
-Yağ koymadan yapışmaz tavada ara sıra çevirerek her iki yüzünü de kızartın. 
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder