13 Ocak 2015 Salı

Hindi Tandır

 

Malzemeler:

-1 adet hindi but
-7-8 diş sarımsak
-2 adet soğan
-kekik
-zeytinyağı
-tuz
-karabiber

Yapılışı:

-Hindi butun üzerine derin olmayan çizikler atın.
-Zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımını butun her yerine sürün.
-Çiziklerin içine soyulmuş tüm sarımsakları yerleştirin.
-Soğanlar dörde bölün.
-Yağlanmış tepsiye hindi butunu ve soğanları  yerleştirip üzerine kekik serpin.
-Yaklaşık on yemek kaşığı suyu hindinin üzerinde gezdirin.
 

-Tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın.
-Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat, daha sonra dereceyi 180'e getirip bir saat, en sonda folyoyu açarak 150 derecede yine bir yarım saat kadar pişirin.

 
-Tepsiden aldığınız hindi butunu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir çatal yardımıyla rahatlıkla parçalara ayırabilirsiniz.
-Biraz renk ve tazelik katması için üzerine maydanoz serpin.
-Yanında piliç pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder