Her ilin veya her yörenin bir zerbet tarifi olabilir. Benim anlatacağım tarif Elazığ iline ait. Köyde saçta pişirilen ekmek ile yapılan zerbeti şehirde bayat ekmekten gözleme tarifinde hazırlanan ekmeklerle hazırlayabildim. O da yoksa hazır satılan lavaş ekmekleriyle deneyebilirsiniz.
Zerbet |
Malzemeler:
-İnce köy ekmeği
-Yoğurt
-Sarımsak
-Tuz
-Tereyağı
Yapılışı:
-Ekmeğin tarifi için: Bayat Ekmekten Gözleme
-Ekmekleri sıcakken sarıp bekletmeniz kolaylık sağlar.
-Sardığınız ve soğuttuğunuz ekmekleri yaklaşık 3 cm genişliğinde kesip, kenarları olan bir tabağa yerleştirin.
-Sarımsakları havanda tuz ile dövün.
-Yoğurda sarımsak ile açılsın diye biraz su ekleyerek çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
-Yoğurdu ekmeklerin üzerine dökün.
-Tereyağını tavada yakıp yoğurtlu ekmeğin üzerinde gezdirin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder