13 Mart 2014 Perşembe

Zerbet

Her ilin veya her yörenin bir zerbet tarifi olabilir. Benim anlatacağım tarif Elazığ iline ait. Köyde saçta pişirilen ekmek ile yapılan zerbeti şehirde bayat ekmekten gözleme tarifinde hazırlanan ekmeklerle hazırlayabildim. O da yoksa hazır satılan lavaş ekmekleriyle deneyebilirsiniz.

Zerbet

Malzemeler:
-İnce köy ekmeği
-Yoğurt
-Sarımsak
-Tuz
-Tereyağı

Yapılışı:
-Ekmeğin tarifi için: Bayat Ekmekten Gözleme
-Ekmekleri sıcakken sarıp bekletmeniz kolaylık sağlar.
-Sardığınız ve soğuttuğunuz ekmekleri yaklaşık 3 cm genişliğinde kesip, kenarları olan bir tabağa yerleştirin.


-Sarımsakları havanda tuz ile dövün.
-Yoğurda sarımsak ile açılsın diye biraz su ekleyerek çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
-Yoğurdu ekmeklerin üzerine dökün.
-Tereyağını tavada yakıp yoğurtlu ekmeğin üzerinde gezdirin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder