4 Mart 2014 Salı

Hamsi Kuşu

Mevsimi geçmeden yapılması gereken bir tarif daha. 

Hamsi Kuşu

Orjinal hamsi kuşu iç malzeme kullanılarak yapılsa da ben öylesini hiç yapmadım ve yemedim. Ama bu haliyle yeterince lezzetli. Temizlenmiş hamsileri yıkarken kılçığını orta kısmından tutup çekerek hamsinin kafasıyla birlikte çıkarın. İlk kez yapıyorsanız birkaç hamsiyi ziyan edebilirsiniz ama sonra eliniz alışacaktır. Ayrıca hepsinin çok düzgün olması gerekmiyor. Çok miktarda yapacaksanız biraz yorucu olsa da sonuç için değer.

Yapılışı:
-Kılçığını çıkardığınız hamsiler kendiliğinden ikiye yaprak gibi ayrılmış olacaktır. 
-Hamsileri öncelikle tuzlayın.
-Sonra iki hamsinin iç kısımlarını birleştirerek tek hamsiymiş gibi mısır ununa bulayın.
-Kzgın tavada az miktarda zeytinyağı ile her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder