2 Mart 2014 Pazar

Lahana Yemeği

Bizim evde kızlar lahanayı çiğ ve hiçbir sos eklemeden yedikleri için sık sık alınmasına rağmen lahana yemeği pek pişmez. Aslında lahana sarması yapsam kimse itiraz etmeden afiyetle yer ama ben de o cesaret henüz yok. Bu yüzden bende dağınık lahana sarması yapıyorum. Görüntü çok önemli değil yeterli lezzetli olsun diyorsanız bu tarif tam size göre. 

Lahana Yemeği

Malzemeler:
-250 gram yağlı kıyma
-1 büyük soğan
-2 çay bardağı pirinç
-2 kaşık salça
-Maydanoz
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 1 veya 2 çay kaşığı sumak ekşisi (sumak, limon tuzu onlarda yoksa limon suyu)
-Tereyağı
-Lahana
-5 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:
-Çukur bir kaba kıyma, ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, ince doğanmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı biber ve sumak ekşisini ekleyin. Kıyma az yağlı ise tereyağı da ilave edin. Karışımı elinizle iyice karıştırın.
-Lahanaları ince ince doğrayıp karışıma ilave edin.
-5 çay bardağı suyu ilave edip ocağa koyun.
-Suyunu çekip lahanalar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. bende lahanaya bayılanlardan biri olarak buda çok pratik ve lezzetli görünüyor:))

    YanıtlaSil