28 Mart 2014 Cuma

Fırında Kuzu Kol

Tandır kıvamında anlatılmaz yaşanır bir lezzet. Tadı damakta kalan, kuzunun en güzel hallerinden biri. Yanında pilavı, patatesi, salatası, ayranı derken doyurucu ve ekonomik de aynı zamanda. Kuzu kolu alırken kasabınızdan fazlalıklarını temizlemesini ve fırında pişireceğinizi söyleyerek derinlemesine kesikler atmasını isteyin. Gerisi zaten kolay sadece yaklaşık iki saatte piştiğinden biraz sabır.

Fırında Kuzu Kol

Malzemeler:
-1 kuzu kol (bizimkisi 1 kilo 100 gramdı yaklaşık 4 kişilik)
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı zeytinyağı
-5 diş sarımsak (kabuğu soyulmadan sadece ikiye bölünmüş)
-Tuz
-Karabiber
-Kekik (varsa taze kekik ve taze biberiye kullanın biz kuru kekik kullandık)
-Patates

Yapılışı:
-Süt, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, sarımsağı bir kasede karıştırıp, kuzu kolunuzu bu karışım ile iyice ovalayın.
-Buzdolabında bir gün bekletin.
-Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Üstüne 1,5-2 cm kalınlığında kestiğiniz halka patatesleri dizin. 
-Patateslerin  üzerine de eti yerleştirip, yağlı kağıtla her yerini sararak kapatın.


-Fırında 200 derecede yarım saat
-180 derecede 1 saat
-150 derecede üstünü açarak 15 dakika kadar pişirin.


-Bir süre dinlendirdikten sonra kemiklerinden ayırarak servis edin.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder