7 Mart 2014 Cuma

Kızarmış Muz Tatlısı

Bundan on dört yıl önce dış hatlar terminalinde tattığım o gün bugündür vazgeçemediğim bir tatlı. Üstelik çok kısa sürede hazırlandığı için misafirlere çay demlemek için mutfağa gittiğinizde hazırlayıp sıcak sıcak sunabilirsiniz.

Kızarmış Muz Tatlısı

Malzemeler:
-Muz
-1 bardak un
-1 bardak süt
-1 paket kabartma tozu
-1 bardak nişasta
-Sıvı yağ
-Bal
-Süslemek için susam

Yapılışı:
-Unu, sütü ve kabartma tozunu bir kasede iyice karıştırın.
-Ayrı bir kaseye nişastayı koyun.
-Muzu 3-4 cm uzunluğunda parçalara bölün.
-Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırın.
-Muz parçalarını önce nişastaya bulayıp bir kenara alın.
-Sonra tek tek nişastalı muzları sütlü karışıma iyice bulayıp kızgın yağda kızartın.
-Servis tabağına aldığınız muz kızartmalarının üstüne bal döküp susamla süsleyin.
-İçi yumuşak ılık muz, dışı çıtır kaplama bir de üzerinde bal. 
-Daha ne olsun, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder