24 Mart 2014 Pazartesi

Karagöz Balığı

Çipuranın akrabası olduğu söylenen karagöz balığı gerçekten çok lezzetliydi. Bunu tahmin ettiğimiz için zaten fazla müdahaleye gerek duymadık. 

Karagöz Izgara

Yapılışı:
-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip limon dilimleri ve sarımsakları gelişi güzel yerleştirin. 
-Üzerine fırının ızgarasını koyup zeytinyağı sürün. Balık pişerken kokuları etkisini versin ama fazla hissedilip balığın tadını kapatsın istemediğimiz için limon ve sarımsakları alt kısma yerleştirdik.
-Balıkları da zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovaladıktan sonra ızgaranın üzerine yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirip en son fırını 250 derecede ızgara ayarına getirip balıkların kızarmasını sağlayın. 
-Doğrudan servis tabağına alın.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder