Çipuranın akrabası olduğu söylenen karagöz balığı gerçekten çok lezzetliydi. Bunu tahmin ettiğimiz için zaten fazla müdahaleye gerek duymadık.
Karagöz Izgara |
Yapılışı:
-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip limon dilimleri ve sarımsakları gelişi güzel yerleştirin.
-Üzerine fırının ızgarasını koyup zeytinyağı sürün. Balık pişerken kokuları etkisini versin ama fazla hissedilip balığın tadını kapatsın istemediğimiz için limon ve sarımsakları alt kısma yerleştirdik.
-Balıkları da zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovaladıktan sonra ızgaranın üzerine yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirip en son fırını 250 derecede ızgara ayarına getirip balıkların kızarmasını sağlayın.
-Doğrudan servis tabağına alın.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder