10 Mart 2014 Pazartesi

Domates Soslu Külbastı

İstediğiniz etin yanına iyi gidebilecek bir domates sosu hazırlamak için aşağıda tariflenen basit yöntemi kullanabilirsiniz. Etle birlikte pişen domatesler ve sarımsaklar sayesinde domates sosu etin tadını et de domates ve sarımsağın tadını alıyor. 

Domates Soslu Külbastı

 Malzemeler:
-Kuzu külbastı
-Küçük domatesler
-Sarımsak
-Taze nane
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Etleri tuz ve karabiber ile ovalayın.
-Domatesler ve sarımsak taneleri ile birlikte zeytinyağı sürülmüş kızgın tavada pişirin.


-Domatesler yumuşayınca tavadan sarımsaklarla birlikte çıkartın.
-Kabuklarını soyup, biraz zeytinyağı, tuz ve taze nane yaprakları ile birlikte blenderdan geçirin.
-Her iki tarafını da kızarttığınız etleri servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.
-Abartıdan uzak, temiz, taze ve çok lezzetli bir sos.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder