19 Mart 2014 Çarşamba

Havuçlu Kek

Basit, az ve öz malzeme ile hazırlanan tarifler her zaman ilk tercihim olmuştur. Bunların hem yapımı, hem de malzemelerine ulaşımı kolay olduğundan mutfağımın baş tacıdırlar. Havuçlu kekte işte böyle bir tarif benim için. Ne zaman başım sıkışsa bu keki yapar takdirleri toplarım. 


Havuçlu Kek

Malzemeler:
-2 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı havuç rendesi
-1 limon kabuğu rendesi
-1,5 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1/2 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:
-Yumurtalar ile toz şekeri iyice çırpın.
-Sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
-Havuç rendesi ve limon kabuğunu ekleyin.
-Ayrı bir kapta un, tarçın, vanilya, kabartma tozunu karıştırıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin.
-Bir kaşık yardımıyla unu karışıma yedirdikten sonra cevizi ekleyin.
-Yağlanmış kek kalıbına dökün.
-Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Piştiğini anlamak için bir kürdanı keke batırın eğer kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
-Afiyet olsun.


1 yorum: