11 Mart 2014 Salı

Kalamar Tava ve Tarator Sos

Meraklısına vazgeçemeyeceği bir tarif var sırada. Biz yaptık çok güzel oldu siz de deneyin.

Kalamar Tava ve Tarator Sosu

Kalamar Tava Yapılışı: 500 gram kadar kalamarı yıkayıp temizledikten sonra 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı pudra şekeri ile yumuşayana kadar ovalayın. Vaktiniz varsa sütte veya soda da bekletin. Biz bekletmedik ama yine de kalamarlar yumuşaktı. Kalamarları tuz katılmış una batırıp kızgın bol yağda kızartın. 


Tarator Sosu Yapılışı: 1 çay bardağı ceviz içi, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı bayat ekmek içi, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sirke, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi çukur bir kapta karıştırıp blenderden geçirin. Kıvamına ve tadına bakarak gerekli ayarlamaları yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder