Bir bütün olarak alıp, pişirdikten sonra dilimliyoruz. Buyrun bizim yılbaşı yemeğine...
Malzemeler:
-500 gram bütün antrikot
-4 veya 5 adet patates
-2 adet kırmızı biber
-2 adet dolmalık yeşil biber
-Arpacık soğan
-1 baş sarımsak
-Zeytinyağı
-1/2 limon suyu
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı biber
-Kekik
Yapılışı:
-Antrikotu tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
-Kızgın tavada her tarafını kızartın (nam-ı diğer mühürleyin).
-Bu sırada patates, kırmızı biber, yeşil biberleri yaklaşık aynı boylarda doğrayın.
-Sarımsak ve soğanları soyun.
-Hazırladığınız sebzeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.
-Üzerine yarım limon sıkın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve zeytinyağı ile harmanlayın.
-Tepsinin ortasına mühürlediğiniz antrikotu ekleyin.
-Tepsinin üzerini folyo ile kapatarak önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
-Sürenin sonunda folyoyu açın ve 200 derecede patateslerin üzeri kızarıncaya kadar tekrar pişirin.
-Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
-Eti dilimleyerek servis edin.
-Afiyet olsun.
Çok leziz görünüyor gerçekten...
YanıtlaSilGerçekten öyleydi...
Sil