14 Şubat 2014 Cuma

Humus

Humus tarifi vermeye kalktığımda aslında bendeki reçetesine hiç uymadığımı göz kararı ağız tadı yaptığımı fark ettim. Ayrıca buzlukta sakladığım haşlanmış nohutların kaç gram olduğunu da bilmiyordum. Bir de tahin yerine kullandığım susamdan yapılmış aslında pekmez veya bal ile karıştırılarak tüketilen yöresel bir malzeme de eklenince içinden çıkamadım. Baz aldığım tarifi aşağıda vermekle birlikte sizde humus yapmayı denerseniz ağız tadınıza göre malzemelerle oynayabilirsiniz. 

Humus

Malzemeler:
-400 gram haşlanmış nohut
-3 çorba kaşığı tahin
-2 diş sarımsak
-1/2 limon suyu
-1/2 bardak su
-Bir tutam maydanoz
-Tuz, karabiber
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Benim gibi bir paket nohutu tek seferde haşlayıp, sonra paketler halinde buzlukta donduruyorsanız, kaynamış ve altı kapatılmış sıcak suyun içine doğrudan buzluktan aldığınız nohut paketini boşaltın.
-Bir süre bekledikten sonra nohutların buzu çözülecektir.
-Nohutları süzdürüp bir kaba alın.
-Yapabildiğiniz kadar kabuklarını çıkartın.
-Sonra bütün malzemeleri kaba boşaltarak el blenderından geçirin.
-İyice karışması için arada kaşık yardımıyla kenarları içe doğru karıştırın.
-Tadına bakarak gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra salatalık dilimleri üzerinde servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder