21 Şubat 2014 Cuma

Kavurmalı Pide

Evin yakınlarında fırın bulunmadığı için bir kaç adet ekmek hamurunu teker teker yağlı kağıda sarıp buzdolabı poşeti ile buzlukta dondurmuştum. Sabah evden çıkarken bir adet hamuru buzluktan soğutucu kısmına çıkardım. Eve geldiğimde kavurmalı pide hazırladım. Buralarda meşhur bir pideci var onu aratmayacak kadar güzel oldu. Yanına havuç suyu da sıkınca kızlarım çok sevindi beni alkışladılar :)

Kavurmalı Pide
 Malzemeler:
-1 adet ekmek hamuru
-Yeterli miktarda kavurma
-1 yumurta sarısı

Yapılışı:
-Hamuru oklava yardımıyla yapışmaması için un serperek açın.
-Pasta tabağını kalıp olarak kullanarak daire şeklinde hamuru kesin.
-Hamurun yarısına kavurmayı yerleştirin.


-Diğer yarısını üzerine kapatın.
-Bir çatalın sırtı ile bastırarak kenarlarını açılmayacak şekilde birleştirin.


-Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.


-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder