Bayat ekmekleri tekrar yoğurarak gözleme yapabilirsiniz. Aslında peynirli gözleme yapmayı planlıyordum ama çok ince açamam diye ekmek yapmaya karar verdim. Bizde dürüm yapıp yedik.
Bayat Ekmekten Gözleme |
Malzemeler:
-1/2 bayat somun ekmeği
-1,5 su bardağı su
-5 kahve fincanı un
-1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
-Bayat ekmeği su ile ıslatın.
-Unu ve tuzu ekleyerek yoğurun.
-Hamuru yedi parçaya ayırarak yuvarlayın.
-Her bir parçayı gerektiğinde un ilave ederek açın.
-Pasta tabağını ters çevirip kalıp olarak kullanın.
-Tabağın kenarlarından fazla hamuru bıçakla keserek çıkarın.
-Kestiğiniz fazla hamurları da tekrar yoğurup açın.
-Böylelikle en az 10 adet ekmeğiniz olacaktır.
-Yapışmayan tavada yağ koymadan ara sıra çevirerek pişirin.
-Tatlı veya tuzlu istediğiniz malzemeyi kullanarak dürüm yapın.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder