2 Şubat 2014 Pazar

Bayat Ekmekten Gözleme

Bayat ekmekleri tekrar yoğurarak gözleme yapabilirsiniz. Aslında peynirli gözleme yapmayı planlıyordum ama çok ince açamam diye ekmek yapmaya karar verdim. Bizde dürüm yapıp yedik.

Bayat Ekmekten Gözleme


Malzemeler:
-1/2 bayat somun ekmeği
-1,5 su bardağı su
-5 kahve fincanı un
-1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
-Bayat ekmeği su ile ıslatın.
-Unu ve tuzu ekleyerek yoğurun.
-Hamuru yedi parçaya ayırarak yuvarlayın.
-Her bir parçayı gerektiğinde un ilave ederek açın.
-Pasta tabağını ters çevirip kalıp olarak kullanın.
-Tabağın kenarlarından fazla hamuru bıçakla keserek çıkarın.
-Kestiğiniz fazla hamurları da tekrar yoğurup açın.
-Böylelikle en az 10 adet ekmeğiniz olacaktır.
-Yapışmayan tavada yağ koymadan ara sıra çevirerek pişirin.
-Tatlı veya tuzlu istediğiniz malzemeyi kullanarak dürüm yapın.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder