3 Şubat 2014 Pazartesi

Kol Böreği

Kol Böreği

Malzemeler:
-3 adet hazır yufka
-400 gram (yaklaşık) beyaz peynir
-1/2 demet maydanoz
-4 yemek kaşığı yoğurt
-2 yumurta
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-Çörek otu

Yapılışı:
-Beyaz peynir ve doğranmış maydanozları karıştırarak iç harcını hazırlayın.
-Sosu için yoğurt, yumurta (bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırın) ve sıvı yağı çırpın.
-Yufkayı serip içine öce sosu sürün.
-Her yerine gelecek şekilde iç malzemesini dağıtın.


-Bir ucunda kıvırarak mümkün olduğunca sıkı sarın.
-Sardığınız ruloyu dairesel şekilde fırın tepsinize yerleştirin.
-İkinci yufka içinde aynı işlemi yapın. Bu sefer ikinci ruloyu ilk yufkanın ucundan başlayarak sarın. Tutmayan kısımlar için sos kullanabilirsiniz. Ayrıca ruloların ucunu böreğin altına kibarca sıkıştırabilirsiniz.


-Üçüncü yufkayı da sardıktan sonra üzerine sos ve yumurta sarısı sürün. Çörek otuyla süsleyin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Fırından çıkarınca biraz bekleterek dinlendirin. Sonra üçgen dilimler halinde keserek servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder