6 Şubat 2014 Perşembe

İrmik Helvası

Yapımı kolay, fazla da zaman almayan bir tatlıdır irmik helvası. Benim tarifimin artısı süt ile yapılması ve son aşamada kaşar eklenmesi. 

İrmik Helvası

Malzemeler:
-75 gram margarin veya tereyağı
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-1 dilim kaşar peyniri

Yapılışı:
-Süt ve şekeri küçük bir tencerede karıştırın ve ocağın küçük gözünde şekerin erimesi için ara sıra karıştırarak ısıtın.
-Aynı anda bir tencerede yağı eritin ve irmikleri kavurun.
-İrmikler istediğiniz rengi alınca ısıttığınız şekerli süt karışımını tencereye ekleyin.
-Sütü çekene kadar karıştırarak pişirin.
-Son aşamada bir dilim kaşar peynirini elinizde bölerek tencereye ekleyin. Karıştırarak peyniri yedirin.
-Artık irmik helvanız hazır. İster sıcak, ister ılık, isterseniz soğuk olarak servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder