11 Şubat 2014 Salı

Tavuk Ciğeri

Tavuk ciğerinin en güzel hali...

Tavuk Ciğeri

Malzemeler:
-1 paket (yaklaşık yarım kilo) tavuk ciğeri
-1 adet kırmızı soğan
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-Süt
-Maydanoz
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Tavuk ciğerini sütte bir gece bekletin.
-Soğan ve biberleri uzun ince doğrayın ve fazla öldürmeden zeytinyağında soteleyin.



-Ciğerleri süzün fazla olmayacak şekilde una bulayın.
-Ayrı bir tavada ciğerleri az zeytinyağında arada incitmeden çevirerek kızartın.


-Kızarmış ciğerlerinizi sotelediğiniz soğan ve biberlerin olduğu tavaya alarak ağız tadınıza göre (kimyon, kişniş, acı kırmızı biber, karabiber, tuz) baharatlarınızı ekleyin. Yaklaşık 10 dakika ağzı kapalı daha sonrada yaklaşık 5 dakika ağzı açık pişirmeniz yeterli olacaktır. 
-Maydanoz serperek servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder