Tavuk Ciğeri |
Malzemeler:
-1 paket (yaklaşık yarım kilo) tavuk ciğeri
-1 adet kırmızı soğan
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-Süt
-Maydanoz
-Zeytinyağı
Yapılışı:
-Tavuk ciğerini sütte bir gece bekletin.
-Soğan ve biberleri uzun ince doğrayın ve fazla öldürmeden zeytinyağında soteleyin.
-Ciğerleri süzün fazla olmayacak şekilde una bulayın.
-Ayrı bir tavada ciğerleri az zeytinyağında arada incitmeden çevirerek kızartın.
-Kızarmış ciğerlerinizi sotelediğiniz soğan ve biberlerin olduğu tavaya alarak ağız tadınıza göre (kimyon, kişniş, acı kırmızı biber, karabiber, tuz) baharatlarınızı ekleyin. Yaklaşık 10 dakika ağzı kapalı daha sonrada yaklaşık 5 dakika ağzı açık pişirmeniz yeterli olacaktır.
-Maydanoz serperek servis edin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder