1 Şubat 2014 Cumartesi

Portakallı Kek

Portakallı Kek

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 bardak şeker
-2 portakal kabuğu rendesi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 bardak portakal suyu
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2,5 bardak un

Yapılışı:
-Yumurtaları, şekeri ve portakal kabuklarını köpürene kadar iyice çırpın.
-Sırasıyla yağ, portakal suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
-Sıvı karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
-Önceden 170 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
-Afiyet olsun.

Not: Ķızlar küçükken keki sütle ıslatır, çatalla ezer ve kahvaltıda yedirirdim. Gerçi hala rağbet görüyor. Kolay kahvaltı buna denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder