Ben pek sevmiyorum ama henüz benim dışında sevmeyen birine rastlamadım. Çok sevilen ve faydalı bir kış tatlısı olan balkabağı tatlısını mevsimi geçmeden deneyin.
Balkabağı Tatlısı |
Malzemeler:
-2 kg balkabağı
-1/2 kilo şeker
-Ceviz
Yapılışı:
-Kabağı yıkayın, dilimleyin, kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin.
-Benim gibi bunları yapmaya gücünüz yetmiyorsa satın aldığınız yere yaptırın.
-Balkabağı dilimlerini çok küçük olmayacak şekilde bölün.
-Büyük çelik bir tencereye üzerine şeker serperek bir kat kabak bir kat şeker şeklinde yerleştirin.
-Damak tadınıza göre şekeri arttırabilirsiniz.
-En az üç saat mümkünse bir gece bekletin.
-Suyunu bırakan kabakları önce orta ateşte, suyu kaynamaya başlayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
-Pişen kabakları tencereden alıp soğumaya bırakın.
-Soğuyan kabakların üzerine şerbetini ve cevizi koyarak servis edin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder