12 Şubat 2014 Çarşamba

Çikolata Soslu Muhallebi

Muhallebileri küçük bardaklara doldurup, üzerini daha önce tarifini verdiğim Çikolatalı Sos ile kapattım. Servis etmeden hemen önce nar taneleri ile süsledim. Afiyet olsun.


Malzemeler:
-50 gram margarin
-3 kahve fincanı un
-1 lt süt
-3 fincan şeker

Yapılışı:
-Margarini tencerede eritin.
-Üzerine unu boşaltarak rengini değiştirmeden biraz kavurun.
-Sütü ilave edin.
-Karıştırmaya devam ederek pişirin.
-Eğer benim gibi unu topaklanmadan kavurmayı beceremiyorsanız; sütü ilave edip biraz karıştırdıktan sonra karışımı el blenderından geçirin. Böylelikle un topaklarından kurtulmuş olursunuz.
-İstediğiniz kıvama gelen muhallebiyi servis kaplarına boşaltın.
-Üzerine çikolata sosunu dökün. Ilıdıktan sonra buzdolabına alarak soğutun.
-İsterseniz düz bir servis tabağında dilimleyerek de servis edilebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder