25 Şubat 2014 Salı

Portakallı Muhallebi

Portakallı tariflere devam ediyoruz. Amacım muhallebinin üzerine portakallı pelteyi serip, altta muhallebi üstte portakal peltesi halinde dilimleyerek servis etmekti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Adı üstünde pelte muhallebinin üzerinde yayılmadı bıraktığım yerde öylece kaldı. Bende muhallebi ve portakallı pelteyi iyice karıştırıp portakal pelteli muhallebi elde ettim. Karışımı dondurma kaplarına döktüm ve süsleme için kakaolu petibör bisküviyi toz haline getirip üzerine serptim. Bu da  ayrı bir lezzet kattı. Sonuçta ortaya nefis bir muhallebi çıktı. Herkes çok beğendi.

Portakallı Muhallebi

Malzemeler: 
Muhallebi:
-1 lt süt
-1 bardak şeker
-2 kaşık nişasta
-2 kaşık un
-1 paket vanilya

Portakallı pelte:
-4 yemek kaşığı mısır nişastası 
-8 yemek kaşığı şeker
-1,5 su bardağı portakal suyu
-1 portakalın kabuğu

Yapılışı:
-Muhallebi için bütün kuru malzemeyi tencereye koyun.
-Üzerine sütü azar azar ilave ederken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın.
-Sütün tamamını ekledikten sonra tencereyi ocağa alın.
-Orta ateşte sürekli karıştırarak yumuşak bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
-Ocaktan alıp başka bir kaba boşaltın.
-Bu sırada portakallı pelteyi yapın. Tarif için: Portakallı Pelte
-Farklı olarak bu sefer içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin.
-Muhallebi ve portakallı pelteyi iyice karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz kaplara dökün.
-Üzerine toz haline getirdiğiniz kakaolu petibör bisküvisi serpin.
-Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder