Buzdolabında az kalmış, bir kenarda unutulmuş malzemeleri değerlendirmek için harekete geçtim ve bu pilav ortaya çıktı. Çocuklar önce yadırgadı ama sonra tabaklarını temizleyip yenisini istediler.
Malzemeler:
-Çeyrek kangal sucuk
-Yaklaşık sucuk miktarı kadar dondurulmuş bezelye
-1 kupa bulgur
-Sıvı yağ
-Tereyağı
-Tuz
Yapılışı:
-Sucukları bezelyeden biraz büyük olacak şekilde küp ķüp doğrayın.
-Pilav tencerenizde sucukları sıvı yağda birkaç tur çevirdikten sonra buzluktan çıkardığınız bezelyeleri doğrudan tencereye ilave edin.
-Bezelyeleri de birkaç tur çevirdikten sonra bulguru ekleyin.
-2 kupa kaynar suyu ilave edip, ocağın altını kısın.
-Pilav pişince tuzunu ayarlayın, dört tatlı kaşığı tereyağını ilave edip pilavı karıştırdıktan sonra altını kapatın.
-Tuz bezelyeleri büzüştürmesin diye en son ekliyoruz.
-Tuz bezelyeleri büzüştürmesin diye en son ekliyoruz.
-Servis ederken maydanoz serpebilirsiniz.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder