23 Şubat 2014 Pazar

Sucuklu Bezelyeli Bulgur Pilavı


Buzdolabında az kalmış, bir kenarda unutulmuş malzemeleri değerlendirmek için harekete geçtim ve bu pilav ortaya çıktı. Çocuklar önce yadırgadı ama sonra tabaklarını temizleyip yenisini istediler.


Malzemeler:
-Çeyrek kangal sucuk
-Yaklaşık sucuk miktarı kadar dondurulmuş bezelye
-1 kupa bulgur
-Sıvı yağ
-Tereyağı
-Tuz

Yapılışı:
-Sucukları bezelyeden biraz büyük olacak şekilde küp ķüp doğrayın.
-Pilav tencerenizde sucukları sıvı yağda birkaç tur çevirdikten sonra buzluktan çıkardığınız bezelyeleri doğrudan tencereye ilave edin. 
-Bezelyeleri de birkaç tur çevirdikten sonra bulguru ekleyin.
-2 kupa kaynar suyu ilave edip, ocağın altını kısın.
-Pilav pişince tuzunu ayarlayın, dört tatlı kaşığı tereyağını ilave edip pilavı karıştırdıktan sonra altını kapatın.
-Tuz bezelyeleri büzüştürmesin diye en son ekliyoruz.
-Servis ederken maydanoz serpebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder