30 Aralık 2013 Pazartesi

Nohut Kızartması

Haşlanmış nohutla yemeği dışında neler yapılabilir? Nohutlu pirinç pilavı, fırında baharatlı nohut, nohut salatası derken bir de nohut kızartması nasıl oluyormuş diye deneme yaptım. Değişiklik arayanlara çıtır çıtır hale bu nohutları tavsiye ederim. İspanyollar kızarmış nohutu tuzlayıp çerez niyetine tüketiyorlarmış. İster çerez niyetine televizyon karşısında tüketin, ister salatalarınıza ilave edin. Ama çıtır nohutları deneyin.

Nohut Kızartması

Yapılışı:
-Haşlanmış nohutların fazla suyunu peçete yardımıyla alın.
-Derin olmayan bir tavada kızgın sıvı yağ ile kızartın.
-Nohutun rengi koyulaşıp karamel rengini alınca tavadan çıkartıp fazla yağını yine bir peçete yardımıyla aldıktan sonra tuzlayın.
-İsterseniz toz kırmızı biber serpebilirsiniz.
-Çıtır hale gelen nohutlar uzun süre bu özelliklerini korudular.
-Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. annem bize küçükken haşlayıp tuzladıktan sonra verirdi:))çokta severim ama hiç kızartmasını tatmadım denicem valla:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohut kızartmasını deneyene kadar bizde öyle yapardık. Mutlaka dene :))

      Sil
    2. Denedikten sonra yorumunu merek ediyorum...

      Sil