29 Aralık 2013 Pazar

Patates Salatası

Bu patates salatası tarifi ilk yemek yapmaya başladığım dönemlere denk gelir. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeğinde sunulabilecek çok amaçlı bir salatadır. Salataya ayıca limon suyu, sumak veya hardal da ilave edebilirsiniz. Evde her zaman bulunan malzemelerle yapılan bu salatanın tek zaman alan kısmı patateslerin haşlanma süresinin uzun olması o kadar. 

Patates Salatası

Malzemeler:
-6 adet orta boy patates
-6 adet haşlanmış yumurta
-Maydanoz
-Tuz
-Kırmızıbiber
-Kekik
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Patatesleri kabuklarıyla birlikte büyük bir tencereye soğuk su koyarak pişirin. Bir çatal kullanarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer çatal rahat bir şekilde patatese batıyorsa pişmiş demektir tencereden alıp soğumaya bırakın.
-Patateslerin ve yumurtaların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.
-Maydanozları da kıydıktan sonra ekleyin.
-İçine tuz, kırmızıbiber, kekik ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder