13 Aralık 2013 Cuma

Kaburga

Ağız sulandıran kaburgalar bizim evde çerez niyetine tüketilir. Her yerde bulunmamakla birlikte büyük bir marketin kasap reyonunda rastladığımda almadan geçemiyorum. İhtiyacım kadarını kullanıp kalanını dondurucuda saklıyorum. 




Malzemeler:
-Kaburga parçaları
-Zeytinyağı
-Sarımsak
-Tuz
-Karabiber

Yapılışı:
-Kızgın tavaya bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı koyun.
-Bir tane sarımsağı kokusu çıkana kadar bırakıp sonra tavadan alın.
-Tuz ve karabiber serptiğiniz kaburgaları tavada tüm yüzleri kızarana kadar arada bir çevirerek kızartın. 
-Çok yağlı ve büyük kaburgalar ise tavayı bir kapak yardımıyla kapatıp biraz daha pişirin.
-Turp, domates veya istediğinizle servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder