Ağız sulandıran kaburgalar bizim evde çerez niyetine tüketilir. Her yerde bulunmamakla birlikte büyük bir marketin kasap reyonunda rastladığımda almadan geçemiyorum. İhtiyacım kadarını kullanıp kalanını dondurucuda saklıyorum.
Malzemeler:
-Kaburga parçaları
-Zeytinyağı
-Sarımsak
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı:
-Kızgın tavaya bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı koyun.
-Bir tane sarımsağı kokusu çıkana kadar bırakıp sonra tavadan alın.
-Tuz ve karabiber serptiğiniz kaburgaları tavada tüm yüzleri kızarana kadar arada bir çevirerek kızartın.
-Çok yağlı ve büyük kaburgalar ise tavayı bir kapak yardımıyla kapatıp biraz daha pişirin.
-Turp, domates veya istediğinizle servis edin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder