23 Aralık 2013 Pazartesi

Kestane

Bloğumuzun adı Mutfak Mevsimi olunca mevsiminde olduğumuz ürünlerden bahsetmeden olmaz. Kestanede bunlardan biri. Evde kestane yapmak için öncelikle kestanenin bir tarafını bıçakla kesiyoruz. Yapışmayan mümkünse eski bir tavayı ısıttıktan sonra kestaneleri yerleştirip her iki tarafını da  arada bir çevirerek kısık ateşte pişiriyoruz.

Kestane


Aslında bu başlıkta bahsetmek istediğim konu kestaneli pilav yaparken kullanacağımız kestaneleri nasıl hazırlayacağımız. Malum önümüz de yılbaşı gecesi var. Bu gece için kestaneli pilav hazırlamak istiyorsanız ama kestaneyi nasıl hazırlayacağınız konusunda şüpheleriniz varsa ben bu konuda pratik bir yöntem biliyorum. Öncelikle kestaneleriniz küçük olacak, fotoğraftaki gibi büyük kestaneler olmayacak. Bu yöntemde kestanelerin kabuğunu boydan boya daire şeklinde kesiyoruz. Kızgın bir yağda kızartma yapar gibi kestiğimiz kabukların arası açılana kadar bekletiyoruz.  Peçete yardımıyla fazla yağını aldıktan sonra kabukları kolayca ayrılıyor. Artık elinizde pilavlık kestaneler olduğuna göre istediğiniz yöntemle pilavınızı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder