18 Aralık 2013 Çarşamba

Patlıcanlı Tava

Misafire ikram edilecek kadar gösterişli ama bir o kadar da pratik bir yemek tarifi. Kıyma karışımını önceden hazırlayıp misafiriniz gelince fırına verebileceğiniz böylelikle onlarla daha çok zaman geçirebileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin. Tadı damağınızda kalacak en kısa sürede tekrar yapmak isteyeceksiniz.






Malzemeler:
-500 gram kıyma
-5 adet patlıcan
-1 adet soğan
-3 diş sarımsak
-3 adet domates
-Maydanoz
-Zeytinyağı veya tereyağı
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:
-Soğan, sarımsak ve maydanozu olabildiğince küçük doğrayın.
-Domateslerin içindeki sulu kısmı çıkarıp, dış kısmını yine küçük küçük doğrayın.
-Soğan, sarımsak, maydanoz, domates, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve isteğinize göre biraz zeytinyağı veya tereyağını kıymaya ilave edin ve iyice yoğurun.
-Patlıcanları soyup 2 cm genişliğinde kesin.
-Yağlanmış fırın tepsisine (ben genellikle yağlı kağıt kullanıyorum) önce patlıcanları dizin, üzerine kıymayı ince bir tabaka halinde yayın.
-Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Dilimleyerek servis edin.
-Afiyet olsun.

Not:
-Patlıcan yerine patateste kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder