24 Aralık 2013 Salı

Ekmeğin Hikayesi

Büyük kızım bu sene ilkokula hazırlık sınıfında olduğundan ilk proje ödevimizi hazırladık. Ödevimiz deme sebebim velilerin de çocuklarıyla birlikte çalışmak zorunda kalmaları. Ben projelendirdim ve resimlerini çizdim, kızım boyadı, kesti, isimlerini yazdı ve yapıştırdı. El emeği göz nuru ekmeğin hikayesi proje ödevimizi gururla sunarız.
Ayrıca ödevin anlam ve önemine binaen sevgili devletşahın tarifini kullanarak yoğrulmayan hızlı ekmek hazırladık ve okula götürdük.

Ekmeğin hikayesi proje ödevi

Yoğrulmayan hızlı ekmek
Malzemeler:
-3 su bardağı un
-2/3 tatlı kaşığı instant maya
-1+1/4 tatlı kaşığı tuz
-1,5 su bardağı su

Yapılışı:
-Un, maya ve tuzu çukur bir kapta karıştırın.
-Karışıma suyu ekleyip, bir çatal yardımıyla malzemelerin tamamı ıslanıncaya kadar karıştırın.
-Üstünü kapatarak 6-8 saat mayalanmaya bırakın.
-Mayalanma işlemi bittiğinde fırını 230 dereceye ayarlayın ve içine yanmayan kapaklı bir tencere koyarak yarım saat ısıtın.
-Hamuru yağlı kağıdın üstüne alarak fırının ısınmasını bekleyin.
-Yarım saatin sonunda hamuru yağlı kağıt ile birlikte ısınmış tencerenin içine koyarak kapağını kapatın ve yarım saat pişirin.
-Bu sürenin sonunda tencerenin kapağını açıp, fırına sıcak su dolu bir kap koyarak 10 dakika daha pişirin.
-Ekmeği tencereden alıp, soğumaya bırakın.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder