Balık mevsiminde olduğumuza göre tariflerimizi balık çeşitleriyle renklendirelim. Bu gün nar gibi kızarmış barbun balıklarımız var.
-Barbun balığı
-Mısır unu
-Tuz
-Karabiber
-Sıvı yağ
Yapılışı:
-Barbunlarınızı balıkçıda temizletirken pullarını da aldırın.
-Soğuk suda yıkayın.
-Tuzlayın.
-Biraz karabiber ekin.
-Mısır ununa hafifçe bulayın ve fazla unları silkeleyin. Çok unlu olmasın ki balığımızın tadını bastırmasın.-Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Çabuk dağılan bir balık cinsi olduğundan tavada sadece bir kere çevirmeye özen gösterin.
-Yanında limonlu, tuzlu roka ve turp ile servis edin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder