Şifa niyetine...
Terbiyeli Kuzu İncik |
Malzemeler:
-6 adet kuzu incik
-2 adet patates
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-Tuz
-Karabiber
-Maydanoz
Terbiyesi için:
-5 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
Yapılışı:
-Büyük bir tencereye incik, iri doğranmış patates, havuçları koyun.
-Soğanı doğramadan tüm olarak koyun.
-Suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyip yüksek ateşte su kaynayana kadar tutun.
-Kaynamaya başlamadan hemen önce üzerinde oluşan köpükleri atın.
-Altını kısın ve unutun.
-Etler çatalla kemikten kolayca ayrıldığı zaman pişmiş demektir.
-Etleri tencereden çıkarın.
-Et suyundan bir kase ayırıp soğumaya bırakın.
-Oda sıcaklığına getirdiğiniz yoğurdun içine yumurta sarısını ekleyin ve ılık et suyundan azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın.
-Daha sonra bu karışımı tenceredeki et suyuna yine azar azar ekleyin.
-İnciklerinizi tekrar tencereye koyun.
-Gerekiyorsa bu aşamada tekrar ısıtabilirsiniz.
-Üzerine ince kıyılmış maydanoz dökerek limon ile servis edin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder