21 Aralık 2013 Cumartesi

Fırında Tavuk Patates

Bu tarifin özelliği patatesi tavuğundan lezzetli olması. Fırında birlikte pişerken tavuğun marine sosunu çeken patateslere doyum olmuyor.

Malzemeler:
-1,5 kilo çıtır tavuk pirzola veya tavuk kanadı
-1 kilo patates
Marinesi için:
-1/2 bardak süt
-1/2 bardak zeytinyağı
-1 tepeleme tatlı kaşığı salça
-1 baş sarımsak
-1 limon
-Kekik
-Kırmızı biber
-Karabiber
-Tuz
Yapılışı:
-Tavukları derin bir kaba alarak süt, zeytinyağı, salça, yarım limon suyu, kekik, kırmızı biber, karabiber ve tuz ile harmanlayın.
-Vaktiniz varsa sosta birkaç saat bekletin.
-Patatesleri soyup, parmak şeklinde dilimleyin.
-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, tavukları ve patatesleri yerleştirin.
-İkiye böldüğünüz ve yarısını sosa eklediğiniz limonu da tepsiye ekleyin.
-En son soymadan, ayıklamadan olduğu gibi bir baş sarımsağı ikiye bölüp tavukların arasına yerleştirin.
-200 derecede ısıtılmış fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin. Eğer pişmesine rağmen tavukların derisi istediğiniz kadar  kızarmadıysa birkaç dakika kadar 250 derecede fırının ızgara ayarında en üst rafta tutun.

2 yorum:

  1. harika görünüyor.birazda soya sosu katarsan tadına doyulmaz canım:))

    YanıtlaSil
  2. Evde olduğu zaman soya sosu muhakkak ekliyorum ama son zamanlarda olmadığı için koyamadım. Ama bu tarifin sırrı limonunda, Loriş tadının piknikteki gibi olduğunu söylüyor yani kömür ateşinde pişmiş kadar güzel.

    YanıtlaSil