8 Ağustos 2014 Cuma

Domatesli Kuzu Kuşbaşı


Malzemeler:
-1/2 kilo kuzu kuşbaşı
-1 büyük soğan
-6 adet orta boy domates
-3 tane sarımsak
-Pide ekmeği
-Zeytinyağı, tereyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:
-Biraz zeytinyağını ısıtıp etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişirin.
-Yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edip  kısık ateşte arada bir karıştırarak soğanlar eriyene kadar kavurun.
-Soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
-Küçük parçalar halinde tereyağını tencereye bırakıp tencerenin ağzını kapatın.
-Kısık ateşte domates sos kıvamına gelene kadar pişirin.
-Küçük küpler halinde doğradığınız pideleri ister tavada ister fırında kurutun.
-Tabağa serdiğiniz pidelerin üzerine soslu etinizi yerleştirin.
-Dilerseniz maydanoz ile süsleyin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder