12 Ağustos 2014 Salı

Baklava Yufkasından Börek

 

Malzemeler:
-Hazır baklava yufkası
-Peynir
-Maydanoz
-1 yumurta
-1 bardak süt
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Çörek otu ve susam

Yapılışı:
-Peyniri ve ince doğranmış maydanozu yumurtanın beyazı ile iyice karıştırın.
-Yumurtanın beyazı peynirin dağılmaması ve eriyip tepsiye akmaması için gerekli.
-Süt ile sıvı yağı karıştırın.
-4 adet yufkayı teker teker sütlü karışımla hafifçe ıslatıp üst üste koyun.
-Yufkanın uzun kenarına peynir harcını yerleştirip rulo halinde sarın.
-4 veya 5 parçaya bölüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-En son üzerine yine süt-yağ karışımını ve yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ile süsleyin.
-170 -180 dereceye ısıtılmış fırında  üzeri kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder