9 Mayıs 2014 Cuma

Fırında Kabak Mücver

Tarif benim gibi yeşillik sevenler için ideal. Sıcakta yenilebilir ama durdukça güzelleşen bir yemek. O yüzden önceden hazırlanıp misafire sunulabilecek bir ikram. Peynir ilavesi ise tadına tat katar. Diyet yapan bir misafirim geldiği için ben unu ve yağı sınırlı tuttum. Siz damak tadınıza göre yumurtayı, unu ve yağı arttırabilirsiniz. 

Fırında Kabak Mücver
 Malzemeler:
-1 kilo kabak
-1/2 demet dere otu
-1/2 demet maydanoz
-1/2 demet taze soğan
-1/2 demet taze nane
-1 yumurta 
-2 bardak un
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 diş sarımsak
-1 paket kabartma tozu
-Tuz
-Karabiber

Yapılışı:
-Kabakları rendeleyin, suyunu sıkın.
-Çukur bir kapta doğradığınız yeşilliklerle birlikte yumurta, un, zeytinyağı, sarımsak, kabartma tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
-Bu aşamada isteğe bağlı daha fazla un ve yağ ekleyebilirsiniz.
-Yağlanmış fırın tepsisinde önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kenarları kızarıp, üzeri sararana kadar pişirin.
-Yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder