7 Mayıs 2014 Çarşamba

Hardallı Fırın Patates ve Köfte


Malzemeler:
Patates için:
-Taze patates
-Hardal
-Zeytinyağı

Köfte için:
-Yarım kilo dana döş kıyması
-1 yemek kaşığı irmik
-1 yumurta
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı karbonat
-Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patatesler:
-Patatesleri iyice yıkayın.
-Kabukları ile birlikte istediğiniz büyüklükte doğrayın.
-Yağlı kağıt serilmiş bir tepside hardal ve zeytinyağı ile birlikte patatesleri iyice harmanlayın.
-Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Köfte:
-Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun.
-Küçük köfteler hazırlayıp, zeytinyağı sürülmüş yapışmaz tavada pişirin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder