5 Mayıs 2014 Pazartesi

Cevizli Kek

Tadı bana acıbademi anımsatan yapımı kolay ama miktarı az olan bir tarif. 7-8 adet küçük kek elde edilebiliyor. Malzeme miktarını ikiye katlamak lazım. 

Cevizli Kek

Malzemeler:
-3 yumurta akı
-1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
-5 çorba kaşığı un
-5 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı yağ
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket vanilya

Yapılışı:
-3 yumurta akını kabarıp krema haline gelene kadar çırpın.
-Yağı ve şekeri ekleyin.
-Kuru malzemeleri karıştırıp eleyerek ekleyin.
-Cevizleri de ekledikten sonra büyük bir kaşık ve ya spatula yardımıyla yavaş ve nazik bir şekilde yumurtayı zedelemeden ve söndürmeden karıştırın.
-Küçük kek kalıplarına yerleştirdikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
-Piştiğini anlamak için keke bir kürdan batırın eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder