2 Mayıs 2014 Cuma

Hellimli Ekmek

Kıbrıs'a özgü bir peynir olan hellim ile yapılan şahane bir kahvaltılık. Aslında sadece kahvaltılık değil gün içinde uygun ama en iyisi ılıkken kahvaltıda tüketmek.

Hellimli Ekmek

Malzemeler:
-1 paket hellim peyniri
-3 yumurta
-1 bardak süt
-3/4 bardak sıvı yağ
-3 veya 4 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-3 bardak un
-Susam
-Tuz

Yapılışı:
-Yapılışı kek yapar gibi.
-Yumurta, süt ve sıvı yağı çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
-Karışıma rendelenmiş hellim peyniri, kuru naneyi ve tuzunu ekleyin.
-Yağlanmış fırın kabına boşalttığınız ekmeğinizin üzerine bol susam serpin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder