Kıbrıs'a özgü bir peynir olan hellim ile yapılan şahane bir kahvaltılık. Aslında sadece kahvaltılık değil gün içinde uygun ama en iyisi ılıkken kahvaltıda tüketmek.
Malzemeler:
Hellimli Ekmek |
-1 paket hellim peyniri
-3 yumurta
-1 bardak süt
-3/4 bardak sıvı yağ
-3 veya 4 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-3 bardak un
-Susam
-Tuz
Yapılışı:
-Yapılışı kek yapar gibi.
-Yumurta, süt ve sıvı yağı çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
-Karışıma rendelenmiş hellim peyniri, kuru naneyi ve tuzunu ekleyin.
-Yağlanmış fırın kabına boşalttığınız ekmeğinizin üzerine bol susam serpin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Afiyet olsun.
-3 yumurta
-1 bardak süt
-3/4 bardak sıvı yağ
-3 veya 4 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-3 bardak un
-Susam
-Tuz
Yapılışı:
-Yapılışı kek yapar gibi.
-Yumurta, süt ve sıvı yağı çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
-Karışıma rendelenmiş hellim peyniri, kuru naneyi ve tuzunu ekleyin.
-Yağlanmış fırın kabına boşalttığınız ekmeğinizin üzerine bol susam serpin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder