Kızlarım semizotuna (bizde pirpirim veya soğukluk denir) bayıldığı için kendimi çok şanslı hissediyorum. Yıkayıp ayıklaması da olmasa çok pratik bir yemek olurdu. Tamda mevsimi bol bol yapmak gerek.
Semizotu Yemeği |
Malzemeler:
-2 demet semizotu
-1 soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-1 avuç bulgur
-Zeytinyağı
-Tuz
Yapılışı:
-Semizotunu yıkayıp yapraklarını ve dallarını birbirinden ayırın.
-Dallarını küçük küçük doğrayın.
-Küçük doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleştirin.
-Salçayı ekleyip biraz su ilave edin.
-Salçayı iyice dağıtıp suyunu çekene kadar pişirin.
-Semiz otu dallarını ekleyip bir iki kez çevirin.
-Yaprakları da ekledikten sonra bulguru ve tuzunu serpip karıştırın.
-Kısık ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder