24 Nisan 2014 Perşembe

Çilek Reçeli

İlk reçel denememi yaptım. Önce reçel yapma fikri beni korkuttu. Küçüklüğümden beri hep zor ve zahmetli yapılan bir şey olduğu hissi vardı. Annem veya kayınvalidemin yapıp göndermesi gereken bir yiyecek türü idi. Üstelik hatırladığım kadarı ile reçellik çilek zamanı da değildi. Ama fazla alınmış ve bitirilemeyip çöpe gitme ihtimali olan çilekler için denemeye değerdi. Pişerken çilek kokan ev harika bir his verdi.  Kızlarım anne reçelini her gün yemek için can atıyorlar. Darısı diğer meyvelerin başına.

Çilek Reçeli

Malzemeler:
-1 kilo çilek  
-1 kilo toz şeker 
-çeyrek limon suyu

Yapılışı:
-Çilekleri ayıklayın, yıkayın, süzün.
-Bir tencereye alıp, üzerine şeker ilave edin.
-1 gece bekletin (iş gününe denk geldiği için ben 1 gece+1 gündüz beklettim.)
-Orta ateşte köpüklerini alarak pişirin.
-Fazla karıştırıp çilekleri hırpalamayın.
-Arada istediğiniz kıvama geldiğini düşündüğünüzde bir çay tabağına damlatıp soğutun böylelikle gerçek kıvamını anlamış olursunuz.
-Kıvama geldiğinde içine çeyrek limon suyu sıkıp bir kaç dakika daha kaynatın.
-Varsa yine köpüklerini temizleyip soğutun.
-Kıvamı daha koyu olsun diye güneşte bekletilir ama bu mevsimde o güneş bende de o sabır olmadığına göre başka sefere denemek üzere o fikir rafa kaldırıldı.
-Soğumuş reçeli kapalı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder