Bu çorbayı yolu Gaziantep'e düşenler bilir. Düşmediyse düşürün ve bu güzel yemeği yerinde afiyetle yiyin. Hiç biri yoksa evde kendiniz yapın. Misafire ikram etmek içinde harika bir yöresel lezzet.
Beyran Çorbası |
Malzemeler:
-Gerdan Eti
-Pirinç
-Sarımsak
-Tuz, Karabiber
Yapılışı:
-Kemikli gerdan etini derin bir tencerede su ile haşlayın. Su kaynayınca ocağın altını kısın. Etler yumuşayana kadar pişirin.
-Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin.
-Ayrı bir tencerede yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri haşlayın.
-Et suyuna ince doğranmış sarımsak, tuz, karabiber ve etleri ilave ederek kaynatın.
-Servis edeceğiniz çukur bir tabağa önce pirinci sonrada et sulu karışımı ekleyin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder