2 Nisan 2014 Çarşamba

Beyran Çorbası

Bu çorbayı yolu Gaziantep'e düşenler bilir. Düşmediyse düşürün ve bu güzel yemeği yerinde afiyetle yiyin. Hiç biri yoksa evde kendiniz yapın. Misafire ikram etmek içinde harika bir yöresel lezzet. 

Beyran Çorbası

Malzemeler:
-Gerdan Eti
-Pirinç
-Sarımsak
-Tuz, Karabiber

Yapılışı:
-Kemikli gerdan etini derin bir tencerede su ile haşlayın. Su kaynayınca ocağın altını kısın. Etler yumuşayana kadar pişirin.
-Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin.
-Ayrı bir tencerede yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri haşlayın.
-Et suyuna ince doğranmış sarımsak, tuz, karabiber ve etleri ilave ederek kaynatın.
-Servis edeceğiniz çukur bir tabağa önce pirinci sonrada et sulu karışımı ekleyin.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder