14 Nisan 2014 Pazartesi

Uskumru Balığı

Büyük balıklar için bir pişirme yöntemi var sırada. Uskumru, levrek ve palamut gibi balıkları pişirmek için iyi bir yöntem. Kısa sürede pişmesi ve yumuşak olması nedeniyle özellikle çocuklara yedirmek için tavsiye ederim. Balıklar bu yöntemle lokum gibi oluyor. Yanına rendelenmiş havuç ile besleyici bir öğün haline geliyor.


Malzemeler:
-Bir tutam dere otu
-1 kaşık tereyağı
-Karabiber (varsa top karabiber daha iyi olur)
-Tuz

Yapılışı:
-Yayvan bir tencereye su, dere otu, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
-Su kaynayınca balıkları ilave edin.
-Ocak orta ateşin biraz altında olsun.
-Gerekirse balığı bir kez çevirebilirsiniz.
-Yaklaşık on-on beş dakika sonra balıklarınız hazır. 
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder