11 Nisan 2014 Cuma

Patatesli Bohça Böreği

Milföy kullanılarak hazırlanan bu böreklerin görüntüsü çok güzel oldu. Püf noktası ise bohça haline getirdiğiniz börekleri önce suya sonra galeta ununa batırdıktan sonra fırınlamak. Milföylü börekler için pratik ve lezzetli bir yöntem.

Patatesli Bohça Böreği

Malzemeler:
-Milföy hamuru
-Patates
-Peynir (ben antep peyniri kullandım)
-Tuz
-Karabiber 
-Tereyağı
-Galeta un

Yapılışı:
-Milföy hamurunu oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
-Haşlanmış patateslere peyniri rendeleyin.
-Tereyağı ve karabiberi de ekledikten sonra çatalla iyice ezin.
-Gerekirse tuz ilave edin. Tadının belirgin olmasında fayda var.
-Milföylerin ortasına 1-2 kaşık aldığı kadar patatesli karışımı yerleştirin.
-Kenarlarını ortaya katlayarak birleştirin. Üzerine bastırarak bohça haline getirin.
-Milföylü bohçaları önce suya sonra galeta ununa batırarak tepsiye yerleştirin.
-180 derecelik fırında yarım saat pişmesi yeterli olacaktır.
-Ilık olarak servis edin.
-Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder