15 Nisan 2014 Salı

Pırasalı Gül Böreği

Mevsimi geçmek üzere ama pırasalı kıymalı böreğin tarifini vermeden olmaz. Bizim evde pırasa pek sevilmez ama sık sık pırasalı börek yapılarak tüketilir. Bir de çocuklara omletini yaparak yedirebiliyorum.

Pırasalı gül Böreği

Malzemeler: 
-Hazır yufka
-300 gram dana döşten tek sefer çekilmiş kıyma
-700 gram pırasa
-İstediğiniz türden bir peynir çeşidi 
-Tuz 
-Karabiber
-Zeytinyağı
-Domates dilimi
Sosu için:
-1 yumurta
-5 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
-Pırasaları uzunlamasına ikiye bölüp küçük küçük doğrayın.
-Kıymayı zeytinyağında sadece rengi dönene kadar kavurun.
-Kıymaya pırasaları ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin.
-Pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
-Soğuması için bir kenarda bekletin.
-Yufkaları dörde bölün.
-Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışımı yufkaya sürün.
-Yufkanın geniş kısmına kıymalı pırasayı koyup üzerine peyniri gezdirin.


-Yufkayı içe doğru kıvırın. Bir ucundan tutarak kendi etrafında sarın.


-Tekrar üzerine sosu sürerek tepsiye yerleştirin.
-İsterseniz üzerine bir dilim domates koyarak süsleyebilirsiniz.
-180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Sıcak veya ılık servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder