13 Ocak 2014 Pazartesi

Elmalı Milföy


Elmalı Milföy

Bunca zamandır basit ve lezzetli şeyler deneyip sıra nasıl milföy hamuruna gelmemiş anlayamadım. Ama bundan sonra ilk sıralarda yerini alacak. Kızım "anne hiç böyle bir şey yapabileceğini düşünmemiştim" dedi. Muhakkak deneyin.

Malzemeler:
-2 adet milföy hamuru
-1/2 elma
-Toz şeker
-Krema
-Öğütülmüş ceviz

Yapılışı:
-Milföy hamurunu oda sıcaklığında bekletin.
-1/2 elmayı limonlu suda beklemeye alın ki kararmasın.
- Milföyün kenarlarından 1 cm genişliğinde boşluk bırakarak 2 adet L harfi çizin.
-Bunları fotoğraftaki gibi milföy hamurunun üzerine katlayın.
-Ortada oluşan boşluğa doğradığınız elmaları aldığı kadar yerleştirin.
-Sırasıyla yine aldığı kadar (bir tatlı kaşığından biraz fazla) toz şeker, krema ve cevizi ekleyin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
-Ilık servis edin.
-Afiyet olsun.






Not:
-Evde kalmadığı için tarçın koyamadım eminim çok yakışacaktır.

1 yorum: