15 Ocak 2014 Çarşamba

Portakallı Kereviz


Yemek hakkındaki yorumlarımız:
Ben: Tablo gibi yemek : )
Küçük kızım: Aaa ne güzel çiçek gibi kokuyor : )
Büyük kızım: Hımm güzelmiş ama benim karnım tok : (

Malzemeler :
-4 adet orta boy kereviz
-1 adet kuru soğan
-1 adet havuç
-1 adet portakal
-Zeytinyağı
-Tuz

Yapılışı:
-Kerevizleri küp küp doğrayıp kararmaması için limonlu suda bekletin.
-Yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağında şeffaf hale gelinceye kadar  çevirin.
-Üzerine halka halka doğradığınız havuçları ilave edip pişirmeye devam edin.
-Havuçlar yumuşamaya başlayınca kerevizleri ilave edin.
-Kerevizlerin sağlıklı, canlı sapları ve yaprakları varsa onları da doğrayıp yemeğinize katın. Birkaç kez çevirdikten sonra bir portakalın suyunu tencereye ilave edin.
-Üstünü geçmeyecek kadar su ilave ederek fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin.
-Kereviz yumuşayınca altını kapatın. Tuzunu ayarlayın.
-İster sıcak, ister ılık, ister soğuk servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. kerevizle pek aram olmasada görsellik on numara:)) dialoglarınızada bayıldım,yerim ben onları:))

    YanıtlaSil