Kabak mücverine benzeyen kabak lokmalarının dışı çıtır içi ise yumuşacık. Keyifle yenilen bu lokmaları kabak sevilmeyen evlere tavsiye ederim.
Malzemeler:
-3 adet kabak
-1/2 bağ maydanoz
-1 yumurta
-1 bardak süt
-8 tepeleme yemek kaşığı un
-1 paket kabartma tozu
-Tuz
-İsteğe bağlı karabiber
Yapılışı:
-Kabakları rendeleyin.
-Elinizle sıkarak fazla suyunu alın.
-Çukur bir kapta kabakları yumurta, süt, un, kabartma tozu ve tuz ile karıştırın.
-Kıvamı krepten koyu olmalı gerekirse un ilave edin.
-Doğranmış maydanozları ekleyin.
-Biraz dinlendirin.
-Bir kaşık yardımıyla kızgın yağa parçalar halinde bırakın.
-Her tarafı kızarınca tencereden alıp, yağını iyice süzdürün.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder